72 skulpturer af fastfrosset musik

Ny eksperimenterende udstilling af lydkunstnergruppen Flamingo gør op med adskillelsen af lyd og billedkunst. Oplev Every Vessel records and dramatises the history of its manufacture fra den 6. maj til 4. juni i Kunsthal NORD i Aalborg.

Af Sif Hellerup Madsen

Kunsthal NORD i Aalborg vil fra den 6. maj til 4. juni præsentere Every Vessel records and dramatises the history of its manufacture - en interaktiv udstilling skabt af den eksperimenterende lydkunst-trio Flamingo.

Flamingo - nærmere bestemt Christopher Heenan på kontrabasklarinet, Adam Pultz Melbye på kontrabas samt Christian Windfeld på lilletromme og objekter - vil hver dag i udstillingsperioden spille tre koncerter i Kunsthal NORDs rå udstillingsrum.

Til hver koncert vil avanceret teknologisk udstyr og en specialudviklet software registrere lyden fra instrumenterne, musikernes bevægelser samt publikums færden og oversætte det til en skulpturel form, som bliver printet i 3D umiddelbart efter koncerten. Det bliver til 72 live-koncerter og ligeså mange skulpturer, som efterhånden vil fylde rummet.

Flamingo skaber på den måde en række skulpturelle repræsentationer af deres koncerter – hvor både lyde og bevægelser har fået form. Den ellers så flygtige musikoplevelse er blevet indkapslet og frosset fast. Videoen herunder viser, hvordan data fra musikernes bevægelser og muskelspændinger bliver indsamlet ved hjælp af såkaldte MYO-armbånd:

Flamingo består af de tre yderst produktive lydkunstnere og eksperimenterende musikere Christopher Heenan (kontrabasklarinet), Adam Pultz Melbye (kontrabas) og Christian Windfeld (lilletromme og objekter). Trioen udforsker lyd, tekstur og dynamik – både på kanten af, hvad der er hørbart og i kompakte lag af lyd. Flamingo har spillet på festivaler og venues i Danmark, USA og Tyskland og udgav i deres debut album i maj 2016.

Flamingo: Every Vessel records and dramatises the history of its manufacture.
Kunsthal NORD.
Udstillingsperiode 6. maj til 4. juni - koncerter kl 11.30, 14.00 og 15.30.
Gratis adgang.
Læs mere om Flamingo og udstillingen her

Andre arrangementer:
4. maj kl 16.00: Kunstnersamtale - Flamingo fortæller om projektet.
6. maj kl 13.00-15.00: Fernisering.

------------------------------------

Foto øverst: Flamingo, pressefoto.