ARoS har fokus på lydkunsten

Lydkunstneren Jacob Kirkegaard er aktuel med soloudstillingen alt & intet, som åbner 11. februar på ARoS i Aarhus. Udstillingen er den syvende i rækken under ARoS FOCUS//NEW NORDIC, der sætter fokus på ny nordisk kunst.

Af Marie Braad Larsen

» I alt & intet erfarer vi, at kunst er mere og andet end et visuelt sprog. Kunst er i lige så høj grad toner og bølger af lyd, som kan fragte publikum andre steder hen, det være sig geografisk, holdnings- eller følelsesmæssigt « skriver museumsinspektør Pernille Taagaard Dinesen i ARoS' offentliggørelse af museets nye lydkunstudstilling.

Udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC retter fokus mod den nordiske samtidskunst, og nu er turen kommet til een af Danmarks mest markante lydkunstnere, Jacob Kirkegaard. Fem værker er udvalgt til hans soloudstilling på ARoS: Aion (2006), Isfald (2013), Earside Out (2015) og Through the Wall (2014) samt et helt nyt værk med titlen Black Metal Square #1-3 (2017).

Et Ekko af fortiden

I Kirkegaards seneste værk, Black Metal Square #1-3, understreger Kirkegaard sin unikke evne til at sammenkæde og præsentere den visuelle og auditive verden. Værket refererer med sin titel, kunstneriske form og udtryk til den russiske avantgardistiske kunstmaler Kazimir Malevich. Den kvadratiske sorte metalplade, som udgør den fysiske bestanddel i Kirkegaards værk, bringer Malevichs maleri Black Square (1915) til live som et ekko af fortiden. Vibrationerne fra den frithængende sorte metalplade forstærkes i rummet og skaber en fængende resonans.


Det nye værk: Black Metal Square #1-3, er en del af værket: (Untitled) Black Metal Square (2015) 

Læs mere om og lyt til flere af Jacob Kirkegaards værker her  

ARoS FOCUS//NEW NORDIC

Udstillingsrækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC retter fokus mod den nordiske samtidskunst. Projektet startede i 2015 og løber over en treårig periode. Ni nordiske kunstnere vil i periodeforløbet lancere og præsentere deres værker. Læs mere

ARoS FOCUS//NEW NORDIC præsenterer - alt & intet.

Lørdag den 11. februar - 28. maj 2017.

Fernisering og artist talk med Jacob Kirkegaard lørdag den 11. februar kl. 11-12.30. Læs mere om åbningen her

ARoS, AROS ALLÉ 2,  Århus C.

Læs mere om udstillingen  - alt & intet. 

---

Pressefoto øverst: Jacob Kirkegaard.