Athelas og Odense Symfoniorkester på ny Ruders-udgivelse

I december 2011 fortalte vi den dramatiske historie om Poul Ruders’ 4. symfoni ”An Organ Symphony” og dens britiske førsteopførelse i Birmingham. Nu er værket udkommet på cd som den syvende i rækken af Ruders-udgivelser fra det amerikanske label Bridge Records. Cd’en indeholder foruden orgelsymfonien også helt nye orgel- og kammermusikværker, spillet af organisten Nicholas Wearne, medlemmer af Athelas Sinfonietta og soloakkordeonisten Frode Andersen.

Ruders’ 4. symfoni er et internationalt bestillingsværk, skrevet til Dallas Symphony Orchestra, Odense Symfoni Orkester og City of Birmingham Symphony Orchestra. På cd'en er det Odense Symfoniorkester og organisten Flemming Dreisig, der spiller.

LÆS OGSÅ: Poul Ruders' 4. symfoni fik dansk gæstedirigent

I 2011 kunne Athelas Blæserkvintet fejre den succesfulde urpremiere på Poul Ruders' Suite “Songs and Rhapsodies”, som Ruders skrev til Athelas med Frode Andersen som solist.

“Songs and Rhapsodies” står i forlængelse af Serenade on the Shores of the Cosmic Ocean for akkordeon og strygerkvartett (2004), men sammen med blæsekvintetten udforsker Ruders i det nye værk akkordeonets klangmuligheder, blander de musikalske farver og lader de tolv satser virke som enkeltstående kommentarer.

Læs mere på Athelas' hjemmeside

For mere info om cd'en besøg Bridge Records.