The Community og Spir under Vinterjazz

En række af improvisationskoncerter, hvor publikum bliver inviteret til at spille med og fire dage med eksperimenterende musik under sjællandske kirkehvælvinger. Begge dele sker under Copenhagen Vinterjazz.

Af Sif Hellerup Madsen

I løbet af fire fredage under Copenhagen Vinterjazz vil Osramhuset danne rammerne for en koncertrække kurateret af The Community - et internationalt kollektiv af improvisationsmusikere. Ambitionen er at skabe nytænkende og intuitiv impromusik, der inkluderer publikum.

Hver aften er sammensat af fire koncerter og følger samme skabelon. Først en duo-koncert, her vil du kunne høre musikere som Mads Emil Nielsen, Laura Toxværd, Tobias Pfeil og Maria Dybbroe m.fl. i konstallationer, der ikke før er set. 

Dernæst to koncerter med eksperimenterende navne som fx Bodyma$$, der går op scenen med saxofon, percussion, elektronik og diverse objekter, den trashjazzede guitarduo Yngel, Zzonn med præparerede instrumenter og vokal, percussion ensemblet G Bop Orchestra og mange flere. 

Hver aften afsluttes med en interaktiv koncert, som er The Communitys varemærke. Her vil musikerne Laura Toxværd, Ture Larsen, Sven Meinild og T.S. Høeg ud fra tegn-improvisation eller grafiske værker dirigere et på dagen opstået storband bestående af aftenens optrædende og dem blandt publikum, der har lyst til at være med. Se det fyldige program nederst på siden.


Tobias Pfeil. Pressefoto.

Eksperimenterende musik under kirkespiret

Elektronisk musik, ambient, freeform og lydkunst bliver luftet under kirkehvælvingerne fire dage i februar, når Spir Festival 2017 slår dørene op for et varieret program. Alle koncerter starter kl. 20, og der er gratis adgang.

Spir Festivals åbningskoncert finder sted den 8. februar med komponisten og improvisator Jørgen Teller i Søborg Kirke. Teller har komponeret værket Vati Vatii specielt til Spir Festivals åbning. Vati Vati er et elektronisk værk for frekvens-intervaller, der moduleres live i skiftende rytmiske figurer. 

Dagen efter kan du opleve lydkunstner og komponist Christian Skjødt i Esbønderup Kirke. Skjødt uropfører lydværket After The Age Of Cultural Overproduction, som tager sit klanglige udgangspunkt i selvbyggede elektroniske apparater.


Christian Skjødt, Vibrant Disturbance IV.

Til koncerten i Villingerød Kirke den 10. februar spiller musiker og komponist Christian Rønn primært elektroakustisk musik, hvor improvisation er et bærende element. Villingerød Kirkes flotte akustik vil danne rammen om et 4-kanals lydunivers skabt specielt til rummet og fremført med synthesizer, fx-pedaler og kontaktmikrofoner.

Som afslutning spiller Mike Sheridan i Søborg Kirke den 11. februar. Sheridan er synthesizer-virtuos, men spiller desuden, som en af meget få musikere i verden, på et sjældent fransk glasorgel kaldet en 'Cristal Bacshet'. Sheridan sætter en ære i liveelementet og har i mange år medbragt utraditionelle instrumenter på scenen.

Spir Festival program

8. februar: Jørgen Teller / Søborg Kirke
9. februar: Christian Skjødt / Esbønderup Kirke
10. februar: Christian Rønn / Villingerød Kirke
11. februar: Mike Sheridan / Søborg Kirke

Alle koncerter starter kl 20.
Gratis entré.
Læs mere.

The Communitys Vinterjazz program

Osramhuset

Fredag den 3 februar:
19.30 Laura Toxværd duo
21.30 Yngel
21.30 Unity (SE/PL/DK)
22.30 Lars Greve/Taus Olesen/ Randy Peterson (US/DK)
23.30 Storband dirigeret af Laura Toxværd

Fredag den 10. februar:
20.00 Mads Emil Nielsen duo
21.00 Bodyma$$
22.00 Nanchen 3,14 (DE/DK)
23.00 Storband dirigeret af Sven Meinild

Fredag den 17 februar :
20.00 Maria Dybbroe/Ture Larsen duo
21.00 Zzonn (NO/DK/GR)
22.00 G Bop Orchestra (UK/PL/NO/SE/DK)
23.00 Storband dirigeret af Ture Larsen

Fredag den 24 februar:
20.00 Tobias Pfeil / Natalie Sandtorv duo (NO/DK)
21.00 The Way Out
22.00 Mia Dyberg Trio (DE/DK)
23.00 Storband dirigeret af T.S. Høegh

50 kr for én koncert, 100 kr for hele aftenen, 200 kr for alle 4 dage.
Læs mere.

---------------------------------------------------------------

Foto øverst: Laura Toxværd. Pressefoto.