Danish Sound Day stiller skarpt på den nyeste forskning om lyd

Danish Sound Day 2017 afholdes i Struer og sætter fokus på den nyeste viden om lyd og lydteknologi. Som studerende eller forsker har du mulighed for at præsentere dit projekt for en bred skare af aktører fra det danske lydmiljø ved at tilmelde dig arrangementets 'Pitch Battle'. Ansøgningsfristen er 24. april.

Af Mads Emil Dreyer

Dansk Lyd blev oprettet i 2009 som et fællesnetværk for forskningsmiljøer, virksomheder, offentlige organisationer, politikere og professionelle brugere med interesse for lyd og lydteknologi. Via bl.a. udviklingsprojekter og workshops arbejder de for at fremme dansk lyd inden for lydoptagelse og reproduktion, lyddiagnostik og monitorering, digitale medier samt lyddesign og velfærdsteknologier. Som en del af denne indsats afholder de den 18. maj Danish Sound Day 2017, der har til formål at samle fagfæller til en inspirerende dag med vidensdeling og netværksdannelse.

Hvis du er kandidat- eller Ph.d.-studerende eller ansat som postdoc ved et dansk universitet kan du ansøge om at præsentere din forskning for arrangementets øvrige deltagere og deltage i en såkaldt Pitch Battle. Deltagerne dyster om et rejsestipendium på 8.000 dkr. Fristen for at sende sit pitch til en præsentation er 24. april.


I 2016 fandt Danish Sound Day sted på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

I år bliver Danish Sound Day afholdt i Struer, der i mere end 90 år har været hjemby for Bang & Olufsen og dermed både har skabt tusindvis af arbejdspladser inden for lyd, men også været en katalysator for hele områdets identitet og dets fokus på teknologi og design.

Blandt de første bekræftede oplægsholdere er værten og medstifteren af radioprogrammet Harddisken Henrik Føhns. Han vil give en keynote-præsentation med udgangspunkt i sin nye bog Den Globale Puls, der handler om sammenhængen mellem den digitale udvikling og menneskers udvikling. Det fulde program inkluderer flere andre oplæg, paneldebatter, pitches, virksomhedsbesøg samt et stort middagsarrangement. Følg løbende med i offentliggørelsen på Dansk Lyds hjemmeside.

Pitch battle på Danish Sound Day 2017

Du kan ansøge om at deltage i en såkaldt Pitch Battle på Danish Sound Day 2017, hvis du er kandidat- eller Ph.d.-studerende eller ansat som postdoc ved et dansk universitet. Send en kort beskrivelse af dit projekt til Dansk Lyd på maksimum to sider senest 24. april. Blandt alle indsendte projekter udvælges tre finalister, der bliver inviteret til at fremlægge deres pitch til Danish Sound Day 2017. På baggrund af præsentationerne udnævner en jury en vinder af Danish Sound Research Talent Award, der belønnes med et rejsestipendium på 8.000 dkr. Alle tre finalister får rejseomkostninger, forplejning og hotelopholdet dækket. Læs mere om ansøgningsprocessen her.

Danish Sound Day 2017, 18. maj 2017, frist for indsendelse af pitch den 24. april.
Tegltorvet 2, Struer.
Læs mere.