Dansk lydkunstner på ny festival i Rio

Lydkunstneren SØS Gunver Ryberg flyver til Rio de Janeiro og skaber sammen med et brasiliansk kunstnerkollektiv forskellige værker til udstilling under film- og lydkunst-festivalen HEMISFÉRIO/HALVKUGLE.

Det Danske Kulturinstitut i Rio præsenterer i samarbejde med den anerkendte kulturinstitution Comuna film- og lydkunst festivalen HEMISFÉRIO/HALVKUGLE. Festivalen løber fra d. 18.-20. december og fokuserer på unge, kreative kunstnere på vej frem.

En af de kunstnere der præsenteres på festivalen er danske SØS Gunver Ryberg, som sammen med et brasiliansk kunstnerkollektiv skaber forskellige lydværker til udstilling under festivalen. 
SØS arbejder med komposition af eksperimenterende musik og lydkunst, ofte stedsspecifikt. Med bearbejdninger og iscenesættelser af bl.a. reallyde påvirker hun publikums sanser og opfattelse af virkelighed, tid og rum. På festivalens sidste dag vil hun spille koncert med input fra hendes oplevelser og erfaringer i Rio.

Den tre dage lange festival vil desuden vise det bedste fra danske og brasilianske upcoming filmskabere.  De danske bidrag kommer fra Filmskolen, Kunstakademiet, DFI/Filmværkstedet og den  alternative filmuddannelse Super16, og vil med de brasilianske film smelte sammen for at sætte fokus på den filmiske udveksling landene imellem. Alle filmene er kortfilm fra mellem to til tredive minutter og bliver sammensat i otte temaer.

 

SØS Gunver Ryberg skal være en del af et dansk kulturfremstød i Rio de Janeiro. Foto: Rikke Lylloff

Festivalens mål er at give plads til alternative kunstformer og den kulturelle udveksling mellem Danmark og Brasilien.  

Læs pressemeddelelse fra Det Danske Kulturinstitut i Rio de Janeiro