Forårets sidste Slow handler om Død

Den 26. maj inviterer Glyptoteket atter inden for til en aften i langsomhedens tegn. Det bærende tema for Slow.-arrangementet er ’Død’ – stærkt motiveret af museets nye særudstilling Crustumerium. Død og efterliv på tærsklen til Rom. Slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen, sopran Signe Asmussen sammen med guitaristen Mikkel Egelund Nielsen samt den svenske kunstner Carl Michael von Hausswolff står for de musikalske og auditive indslag på aftenen.  

Af Jan Høgh Stricker

Oldtidsbyen Crustumerium spillede en stor rolle for Roms tidlige historie. Indtil 1975 var byen blot en reference i historiske kilder. Med Glyptotekets nyåbnede udstilling Crustumerium. Død og efterliv på tærsklen til Rom kommer vi tæt på antikkens forestillinger om liv og død. Disse temaer danner baggrund for forårets sidste Slow.-arrangement, hvor kunstnere, akademikere, debattører og lignende træder ind i Glyptotekets omfattende samling af kunst- og kulturskatte, for at gøre os alle sammen klogere.

Slow.-arrangementet torsdag den 26. maj byder på talks, toner, omvisninger og utallige vinkler på det dystre tema. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.


Den svenske kunstner C M von Hausswolff optager stemmerne fra spøgelser

Lydoptagelser af spøgelser, ritualer og godnatarie

Hør bl.a. den svenske billedkunstner og komponist Carl Michael von Hausswolff fortælle om og afspille sine lydoptagelser af spøgelser og døde væsener fra rundt omkring ved forskellige historiske og pseudo-historiske steder i verden.

Og glæd dig til den herboende taiwanesiske slagtøjsspiller Ying-Hsueh Chen, der vil performe en ritualistisk sekvens i en af Glyptotekets mange flotte sale.

Den dygtige sopransangerinde Signe Asmussen synger den berømte arie When I'm laid i earth fra Henry Purcells opera om Dido og Aeneas som aftenens godnatsang fra balkonen. Hun akkompagneres af guitaristen Mikkel Egelund Nielsen


Slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen optræder på forårets sidste slow. Her ses hun fremføre et værk af John Cage. 

Hvad er Slow.?

Glyptoteket skal føles som et langsomt sted – et eftertænksomhedens rum. På udvalgte torsdage forstærkes den oplevelse, når museet i samarbejde med G((o))NG TOMORROW og Carlsberg blænder op for et program, der går helt tæt på kunsten og dens væsentligste kvalitet: invitationen til fordybelse.

Læs mere på Glyptotekets hjemmeside her.
Og arrangementets facebookside her

SLOW - Død
Torsdag d. 26. maj 2016 kl. 17-22
Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V
95 kr. / U. 27 år: 50 kr. / U. 18 år: Gratis