Klub Avantgarde får transatlantiske gæster

Klub Avantgarde på spillestedet Stengade holder torsdag den 17. marts sin første koncert med udenlandske kunstnere på plakaten. Den canadiske cellist og komponist Julia Kent og den amerikanske trio Sontag Shogun er gæster og danske Andreas Busk varmer op.

Af Jan Stricker

I de kommende uger er der rig mulighed for at opleve trioen Sontag Shogun og cellisten Julia Kent rundt om i Danmark og Sverige.

Julia Kent er en canadisk-født, men i New York bosat cellist og komponist, som skriver musik til film, teater, dans og som har to soloplader bag sig, bl.a. hendes nyeste meget roste plade Asperities, som blev udgivet af The Leaf Label i 2015.

På scenen er også trioen Sontag Shogun, der med analoge synthesizers og akustiske instrumenter skaber tætte musikalske teksturer, som samtidig ved hjælp af field recordings åbner for lytterens erindringsverden ved at skabe genkendelige, lydlige universer.

Sontag Shogun er sammen med Julia Kent på en skandinavisk turné og når også en tur forbi Aalborg den 16. marts, hvor de optræder på spillestedet Huset.

Trioen gæster også spillestedet Mayhem i forbindelse med pladeselskabet Infinite Waves label night allerede lørdag d. 12 marts. Samme aften spiller også Infinite Waves' egne kunstnere Equis, Hjorddyret, Sune T.B. Nielsen og Grøn. 

Den resterende skandinaviske tour byder på fem koncerter i Sverige: 
18. marts: Stockholm, Fylkingenmed Johannes Bergmark, Francisco Merino og andre
19. marts: Sandviken, Kulturcentrum
20. marts: Eskilstuna, Eskilstuna Konstmuseum
22. marts: Halmstad, INES Series i Stadsbiblioteket Halmstad
23. marts: Malmö, Inkonst, med Hans Appelqvist

Sontag Shogun + Infinite Waves
Lørdag d. 12 marts kl. 20:00
Mayhem
40 kr. 
Læs mere om arrangementet her.
 
Sontag Shogun & Julia Kent
Onsdag d. 16 marts kl. 20:00
Huset, Aalborg
50 kr.
Læs mere om arrangementet her.  

Sontag Shogun & Julia Kent & Andreas Busk
Torsdag d. 17 marts kl. 20:30
Klub Avantgarde, Stengade

50 kr. 
Læs mere om arrangementet her