Kunst & Æter med LYDWERK

Radiomediet har i løbet af de seneste år fået en revival i kraft af den digitale generations stigende interesse for lydfortællinger og eksperimenterende radioformater. LYDWERK og SNYK indtager 25.-29. maj Overgaden på Christianshavn med minifestivalen Kunst & Æter, hvor der bliver skruet op for radio og lydkunst.

Kunst & Æter sætter spot på radioen og dens potentiale som kunstnerisk medie i samtiden og byder inden for på Overgaden – Institut for Samtidskunst - til en uge med udstillede værker, performances og foredrag i radio- og lydkunstens tegn.

Gå på opdagelse når toneangivende danske lyd og radiokunstnere som Rune Søchting, Morten Riis og Ida Sass m.fl. præsenterer værker i samarbejde, og mød drivkræfterne bag Londons eksperimenterende Resonance FM og Berlins reboot.fm, the Wires Anne Hilde Neset, og de britiske og tyske radio- og lydkunstnere Sara Washington, Knut Aufermann og Marold Langer-Philippsen.

Udstillingen 25.-29. maj – Fernisering 24. maj kl.17

Lydværker af danske lydkunstnere og radiomagere udstilles på Overgaden og transmitteres i Universitetsradioen

LYDWERK har inviteret en række danske radiomagere og lydkunstnere til at prøve kræfter med hinanden og deres vidt forskellige tilgange til det at arbejde med lyd. I månederne op til udstillingen har de danske radio og lydkunstnere arbejdet sammen to og to om at skabe værker til både udstillingslokalet og radioen. Resultatet er 8 klingende værker, der henholdsvis udstilles på Overgaden og transmitteres fra Universitetsradioen hver aften i udstillingsperioden 25.-29. maj.

“Eksperimentet er i højsædet på udstillingen. Det handler ikke om at lave det perfekte, men om at radiomagerne og lydkunstnerne får mulighed for at udfordre og inspirere hinanden og dem, der besøger udstillingen,” forklarer Sara Plinius, medstifter af Lydwerk og kurator på udstillingen.

Deltagende lydkunstnere og radiomagere: Rune Søchting, Linn Halvorsrød, Morten Riis, Michael Mørkholt, Ursula Nistrup. Ole Fugl, Camille Gudmand, Ida Sass og Lasse Lauridsen.

Minifestival 26.-27. maj

Internationale radio og lydkunstnere på Overgaden

26.-27. maj åbnes dørene til en todages festival, hvor SNYK har inviteret internationale radio og lydkunstnere til at optræde og afholde foredrag og workshops.

Festivalen skydes i gang med artist talks og koncerter torsdag d. 26. kl. 19-22 hvor man kan møde folkene bag Resonance FM og Reboot.fm, samt opleve performances med støjeksperimentet Tonic Train, alias Knut Aufermann og Sarah Washington, og den berlinske performance og radiokunstner Marold Langer-Philippsen. Aftnens begivenheder suppleres med øl fra Skands Bryggeri og økologisk suppe fra Soupanatural.

Fredag d.27. maj kl. 10-18 byder på workshops og foredrag med forskellige vinkler på radioen som kunstnerisk medie. Sarah Washingtonog Knut Aufermann fortæller om og viser eksempler på eksperimenterende, uafhængig radio, og Marold Langer-Philippsen afholder workshop om interaktiv radio. Yderligere vil The Wire redaktør Anne Hilde Neset, samt Pit Schultz og Richard Thomas fra to af de førende eksperimenterende radiokanaler, Reboot fm og Resonance FM., give et indblik i deres forståelse af og tilgang til radioen som kunstmedie.

Workshopdeltagere opfordres til at medbringe deres eget lydudstyr til Marold Langer-Philippsens workshop. For mere info om deltagelse i workshops, se info på www.lydwerk.org eller kontakt Johanna Maj Thorning på johanna@snyk.dk

Fernisering: Tirsdag d. 24. maj kl. 17-20

Mini-festival: Torsdag d.26. kl. 19-22 og fredag d.27. maj 10-18

Overgaden – Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17
1414 København K

Åbningstider: Tirsdag-søndag 13-17, torsdag 13-20

Fri entré til alle arrangementer

Download fuldt program for Kunst & Æter

Lyt til LYDWERK på Soundcloud

Latest tracks by Lydwerk