Lydenskab spiller 'Woman' i Aalborg

Lydenskab præsenterer koncertprogrammet 'Woman' i Huset i Hasseris 2. februar. Programmet hylder kvindelige komponister og byder bl.a. på nye værker skrevet til ensemblet - blandt andet en uropførelse af prisbelønnede Outi Tarkiainen samt musik af Line Tjørnhøj og Hilda Sehested.

Af Agnete Seerup

Oplev klassisk, rytmisk og alternativ moderne musik i skøn forening og i en underholdende og nærværende opførelse, når det sprudlende ensemble Lydenskab indtager Huset i Hasseris i Aalborg den 2. februar med koncerten 'Woman'. Er du studerende, må du medbringe en gæst helt gratis.

En hyldest til kvindelige komponister

 Lydenskabs koncertprogram 'Woman' er en hyldest til kvindelige komponister. Ensemblet har fået komponeret en række nye værker til ensemblet og er samtidig dykket ned i musikhistoriens kvindelige komponister. Koncerten præsenterer blandt andet en uropførelse af den prisbelønnede finske komponist Outi Tarkiainen og så der er nykomponerede værker på programmet af komponisterne Line Tjørnhøj (DK), Kajsa Magnarsson (SE), Maria Faust (EST/DK), Tine Surel Lange (NO/DK), Bergrún Snæbjørnsdottir (ISL), og Outi Tarkiainen (FI) blandes med ældre musik af komponister som Ester Mägi, Hilda Sehested, Elfrida Andrée og Emma Hartmann. Repertoiret af ældre musik udforskes og udvides løbende og skifter fra koncert til koncert.

Lidenskab for ny lyd

Lydenskab er et musikerfællesskab bestående af klassiske musikere, der brænder for at præsentere klassisk musik i nye rammer.  Lydenskab udgøres af Sofia Lind Pedersen, cello; Thea Vesti Pedersen, guitar; Eskild Winding, klaver og Karolina Leedo, fløjte. De er alle uddannet fra solistklasserne på danske og europæiske konservatorier og arbejder nu med hovedsæde i Århus.

Fællesskabet fungerer som en enhed af forskellighed og dynamik og består både af klassiske musikere og kreative iværksættere med forskellige specialer. Musikerfællesskabets hovedformål er at nedbryde det klassiske koncertsalsbegreb og skabe en anderledes og nærværende formidling af den klassiske musik.

Lydenskab: Woman
2. februar 2017 kl. 20.00
Entré 50 kr.
Huset i Hasserisgade, Hasserisgade 10, Aalborg

Husets Café tilbyder en vegetarbuffet kl 17.30 - ca. 19.30. Køb billetten i forsalg og bestil både koncert og vegetarbuffet.

Fremvis studiekort og medbring en gratis gæst.

 

Foto øverst: Lydenskab 2015. Fotograf: Bredo Hjøllund