Lydhør på en Søndag

Lydhør på en søndag er en koncertrække, der handler om at lytte sammen – åbent og nysgerrigt, som arrangørerne selv formulerer det. Lydhør på en Søndag finder næste gang sted den 26. marts i biografen Øst for Paradis med performances af komponist Niels Lyhne Løkkegaard og lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Af Sif Hellerup Madsen

Lydhør på en Søndags koncerter præsenterer lydkunst i bred forstand, og det er Anders Ørbæk fra pladeselskabet Lydhør og William Kudahl fra Pladeselskabet Resonans, der står bag. Koncerterne finder sted i Aarhus på varierende venues i en uformel stemning, som netop er Lydhør på en Søndags varemærke.

Lydhør på en Søndag inviterer indenfor den sidste søndag i hver måned, og næste gang er den 26. marts i biografen Øst for Paradis. Det bliver med performances af komponisten Niels Lyhne Løkkegaard og lydkunstner Jacob Kirkegaard. Niels Lyhne Løkkegaard vil bl.a. opføre sit værk Triangular Mass, hvor publikum bliver inviteret til at spille med og deltage i et krystallisk kor af triangler. 


Niels Lyhne Løkkegaards Music for 16 Triangles opført på sidste års Gong Tomorrow-festival.

Triangular Mass er i lighed med Løkkegaards samlede, ambitiøse værkserie SOUND x SOUND en undersøgelse af, hvad der sker, når man mangedobler forskellige instrumenter for at udforske lyden i sig selv. Til Lydhør på en Søndag vil Løkkegaard også opføre SOUND X SOUND i en hidtil uopført udgave samt værket Symphony No 1 - Moderato (1. sats).

Lydhør på en Søndag den 26. marts byder også på en performance af Jacob Kirkegaard. Kirkegaard vil præsentere værket ARC, hvor han laver et live soundtrack til T.H. Dreyers filmklassiker Jeanne d'Arcs Lidelse og Død. 

Lydhør på en Søndags kommende arrangementer byder bl.a. på koncerter af Pavel Büchler, Sandra Boss, Ragnhild May og Morten Søndergaard.

Du kan også opleve Niels Lyhne Løkkegaards Triangular Mass i København den 18. marts på Kunsthal Charlottenborg. Det sker i anledning af premieren på kortfilmsdokumentaren om SOUND x SOUND. Læs mere og køb billet her.

Jacob Kirkegaard er desuden netop nu aktuel med soloudstillingen alt & intet på AROS frem til den 28. maj. Læs mere her.

Lydhør på en søndag med Niels Lyhne Løkkegaard og Jacob Kirkegaard.
Den 26. marts kl. 14.00.
Øst for Paradis.
Læs mere her.

--------------------------

Foto øverst: Niels Lyhne Løkkegaard, pressefoto.