Mette Bock kickstarter musikudveksling med Japan

I dag lancerede kulturministeren musikprogrammet for OPPOSITE 2017, som sender mere end 30 danske eksperimenterende musikere til Japan i maj. Mette Bock er i Tokyo i disse dage for at fremme den kulturelle udveksling mellem Japan og Danmark.

Af Agnete Seerup

Kommer du til Tokyo i maj, vil du kunne opleve danske eksperimenterende musikere og komponister såsom Anders Lauge Meldgaard, Ragnhild May, Simon Steen-Andersen, Søren Kjærgaard, Julie Kjær, Maskinel Terapi, Ildjinn, Liima og Selvhenter, som alle tager del i udvekslingsprojektet ’OPPOSITE 2017'. I dag, den 9. februar, lancerede Kulturministeren programmet for det største musikudvekslingssamarbejde mellem Danmark og Japan i utallige år, da hun talte på spillestedet SuperDeluxe i Tokyo.

Der var mødt omkring 40 nysgerrige journalister op til launchen, samt en lang række japanske sarmarbejdspartnere i OPPOSITE 2017-projektet, som er sat i verden for at skabe opmærksomhed omkring den danske eksperimenterende musik og lydkunst. Til lanceringen akkompagnerede Simon Toldam og Mark Solborg desuden stumfilmen Die Filmprimadonna med ikoniske Asta Nielsen i hovedrollen. Se det netop offentliggjorte program for OPPOSITE 2017 her.


Mark Solborg og Simon Toldam spiller til lanceringen af programmet for OPPOSITE 2017. Foto: Brian Scott Peterson

Jazzhouse flytter til Japan

SuperDeluxe bliver fra 11.-21. maj overtaget af Københavnske Jazzhouse, der præsenterer de omkring 30 danske komponister og musikere i forskellige konstellationer i løbet af de 10 dage. Den digitale radiostation The Lake sender direkte fra SuperDeluxe, så du kan lytte med hjemme i Danmark. Derudover vil Michelin restauranten Clou åbne en særlig pop-up restaurant på SuperDeluxe i Tokyo, og komponist Anders Lauge Meldgaard udvikler en frokostsbaseret lydinstallation i samarbejde med stjernekokkene. Der vil også blive skabt både interiør og møbler af danske designere og arkitekter til det musikalske take-over.

I løbet af hele 2017 vil flere japanske kunstnere optræde i Danmark, blandt andet percussionist Midori Takada, der gæster Jazzhouse 4. april. Læs mere om koncerten her.

150 års diplomati fejres med musik

Danmark og Japan fejrer i 2017 150-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Jubilæet fejres i begge lande med en ambitiøs udveksling inden for kultur, kunst, design, arkitektur og musik.

Udvekslings- og samarbejdsprojektet OPPOSITE 2017 er initieret af JazzDanmark, Jazzhouse, Copenhagen Jazzfestival, G((o))ng Tomorrow festival og SNYK i et samarbejde med det japanske spillested SuperDeluxe og Tokyo Jazz. 

Under det fem dage lange besøg vil kulturminister Mette Bock møde en række japanske politikere og repræsentanter fra kulturelle netværk, som bidrager til kulturudvekslingen og kultursatsningen mellem Danmark og Japan.

- Jeg er sikker på, at samarbejdet og udvekslingen mellem de danske og japanske kunstscener vil give os en masse inspiration, der kan være med til at udvikle og styrke kunsten i begge lande. Dermed styrker vi også muligheden for at skabe arbejdspladser og indtægter i kultursektoren, som er en voksende økonomi.
Kulturminister Mette Bock.

Læs mere om OPPOSITE 2017 og se programmet her.


Foto øverst: Kulturministeren er i Tokyo for bl.a. at lancere musikprogrammet for OPPOSITE 2017. Foto: Brian Scott Peterson