Operamanifest: Hvordan elsker de døde?

Det eksperimenterende ensemble Lydenskab uropfører operamanifestet THE WAY THE DEAD LOVE fredag den 24. februar i Aarhus. Musikken og librettoen er skabt af den prisbelønnede komponist Louis Aguirre, og forestillingen er iscenesat af koreograf, performer og instruktør Troels Primdahl. Operaen spilles også lørdag den 25. februar i Holstebro.

Af Marie Braad Larsen

THE WAY THE DEAD LOVE er en dynamisk audiovisuel performance, der inviterer publikum med på en rejse ind i et mareridtslignende univers, hvor kærlighed og lyst præsenteres som en strækindjagende begivenhed, et traume eller en våd drøm. Fortællingen er et historisk kig ind i en abstrakt feminin verden, som beskriver og fortolker den måde, kvinden som urmenneske har oplevet kærlighed, sex, magt, hævn og vold på igennem tiderne.

THE WAY THE DEAD LOVE uropføres fredag den 24. februar på Godsbanen i Aarhus og lørdag den 25. februar kan du opleve operaen på Odin Teatret i Holstebro.

Et flertrådet narrativ 

 Fortællingen i THE WAY THE DEAD LOVE er hverken kronologisk eller cirkulær, men et flertrådet narrativ med mange begyndelser og forskudte handlinger, der ikke nødvendigvis hænger sammen. Som stykket folder sig ud, vokser musikken, danserne og scenografien sammen til en samlet krop, en enhed i lyd og billeder. Som det hedder på Lydenskabs website: "Glem det lineære narrativ – ambitionen med dette værk er konstruktionen af forskellige elementer i kontrasterende og usammenhængende situationer."


Pressefoto: THE WAY THE DEAD LOVE

En perlerække af internationale samarbejdspartnere

Det eksperimenterende Århusbaserede ensemble Lydenskab, som står bag produktionen af THE WAY THE DEAD LOVE, har til lejligheden samlet en perlerække af deres internationale samarbejdspartnere. Operaen bliver præsenteret i samarbejde med Aarhus 2017 Europæisk kulturhovedstad. 

THE WAY THE DEAD LOVE er et tværmedialt møde mellem Louis Aguirre (CU/DK), ensemble Lydenskab, sanger Laura Bowler (GB), dansere Ichi Go (J/D) og Tizo All (BR/D) og instruktør Troels Primdahl, i scenografi af Anders Bigum, Troels Primdahl & David Ramírez Gómes. 

Se teaseren til THE WAY THE DEAD LOVE


Videoklip fra THE WAY THE DEAD LOVE 

THE WAY THE DEAD LOVE  bliver uropført fredag den 24. februar på Godsbanen i Aarhus. Læs mere. Køb billet.

Du kan ligeledes opleve forestillingen lørdag den 25. februar på Odin Teatret i Holstebro. Læs mere
 
-----

Pressefoto øverst: THE WAY THE DEAD LOVE