Simon Steen-Andersens sans for det subtile

Det knitrer, knager, kratter og krydrer øregangen, når Simon Steen-Andersens musik er i luften. Et nyt album fra den overraskende komponist kommer på gaden i januar 2011 og lokker med titlen Pretty Sound lytteren ind fem nysgerrige næroptagelser af seks musikere i subtilt solo- og samspil. Gå selv på opdagelse i albummet hos Dacapo Records.

Frapperende nytænkning

Og Simon Steen-Andersens musik er overraskende. Med mikroskopisk sans for nærvær formår han at nytænke den musikalske situation og gengive sine opdagelser i frapperende kompositioner. I de senere år har han som en ung, konservatorieuddannet komponist markeret sig internationalt ved at udfordre normale musikalske tankegange - og vundet flere store præmier med sin anderledes og umiddelbare musik.

Den skjulte baggrund

Flere af stykkerne på CD’en viser, hvordan nye verdener af klangfylde opstår i de traditionelle instrumenter eller stemmer, når mikrofonerne er placeret tæt op imod, hvad de skal registrere, så ikke bare tonerne fra musikken, men også samspillet mellem de små, subtile sekundære lyde, der også altid ligger skjult i baggrunden, skriver Henrik Friis om Pretty Sounds. Musikerne i forgrunden er det norske ensemble Asamisimasa.