SNYK guide: Frost Festival

For syvende år i træk kan du i februar opleve Frost Festival, der trodser kulde og mørke for at skabe livemusik og lyskunst på alternative koncertsteder i København. SNYK guider til udvalgte koncerter indenfor ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

Af Sif Hellerup Madsen

Åbningskoncert i cirkelformat

Den 4. februar kl 19.30 åbner Frost Festival med koncert med et utraditionelt format. Fem bands slår kreds omkring publikum i det gigantiske P-anlæg under Ofelia plads . De fem bands er den hårdtslående rocktrio The Entrepreneurs, det moderne kammerorkester We like We, den danske sangskats finurlige Katinka, Liimas elektroniske improvisationer og Pede B & DJ Noize’ forfinede hiphop. Den populære åbningskoncert er allerede udsolgt, men fortvivl ikke, Frost har lanceret en ekstrakoncert samme dag kl 22.30. Til koncerterne står Sofia Johnsson for at lyse P-kælderen op med UV-lysdesign.


Liima. Pressefoto.

Lyd og lyskunst for enden af molen

Tag med til molens ende og oplev The Wave et nyt lys- og lydværk skabt specifikt til Frost Festival på Ofelia Plads. The Wave er et 80 meter langt værk, der består af 40 høje, trekantede lys- og lydporte. Værket er interaktivt og portene reagerer på de besøgendes bevægelser. Værket er skabt af det lysdesignkollektivet Obscura, mens den prisvindende tonemester Peter Albrechtsen har skabt værkets lydunivers i samarbejde med We like We, blackmetal-bandet Solbrud og hip-hop produceren Rune Rask fra Suspekt.

Du kan opleve The Wave fra tidlig morgen til midnat hver dag fra den 4. til den 26. februar. Hver lørdag under festivalen vil være et event, hvor værkets lyd bliver ændret til et nyt lydunivers skabt af de deltagende musikere, og Obscura performer live på værket. Første event er åbningen af The Wave den 4. februar kl 18.30. De følgende lørdage foregår det kl 17.30. Der er gratis adgang.

Klaver udsat for bordtennisbolde og gaffatape

Den 7. februar kl 20 kan du opleve tyske Hauschkas hypnotiserende piano-kompositioner på Bremen Teater. Hauschkas legesyge, repetitive klaverstykker leder stilistisk set tankerne hen på Satie, mens arbejdet med 'prepared piano' er i John Cages tradition og trækker referencer til amerikanske minimalister som Philip Glass og Steve Reich. Hans seneste album har også integreret house- og technoelementer. Til Hauschkas fængslende live-optrædener undersøger han klaveret på alle leder og kanter og bruger bl.a. bordtennisbolde og gaffatape til at påvirke dets strenge og hamre. Den italienske kunstnerduo Carnovsky sørger for den visuelle side af koncerten med et mørklagt Bremen Teater kun oplyst af et interaktivt lystapet.

Avantgarde på SMK Fridays

Frost Festival dukker igen i år op på SMK Fridays den 10. februar kl 19 og præsenterer denne gang avantgardemusiker Andreas Führers nye kunstneriske samarbejdsprojekt Isle of White. I Isle of White spiller Andreas Führer sammen med Cæcilie Trier, Asger Hartvig, Holger Hartvig, Rasmus Valldorf og Aske Zidore. Musikerne performer værket Les Halles i x-rummet på Statens Museum for Kunst og scenograf Anne Mette Schultz iscenesætter koncerten. Resten af fredagsbaren står i Japans tegn, læs programmet her. Der er gratis adgang.

Vinterbad og ambient

Den 12. februar kl 16 byder Frost Festival på udendørs koncert med de elektroniske pionerer The Orb. The Orb fornyede i 90’erne ambientgenren ved brug af samples og brød igennem med en særegen, trippet og psykedelisk house. The Orb er aktuelle med deres 16. album, COW / Chill Out, World!, hvor duoen opfordrer til at skrue tempoet ned og tænke sig om. Under og efter koncerten kan du få din ilddåb som vinterbader og hoppe i det kolde vand i Havnebadet Islands Brygge kyndigt vejledt af Vinterbad Bryggen og Team Bade, og bagefter kan du varme dig i saunaerne. Unmake og Illutron står for interaktivt lys.

Frost Festival den 4. til 26. februar 2017.
Se hele programmet her.

Foto øverst: We Like We. Pressefoto