SPOR festivalen åbner i dag med reality

I dag åbner SPOR festivalen med en 7 dage lang real-life performance af lydkunstneren Jagoda Szmytka. Under temaet EPIPHANY vil SPOR ruske op i vores kedelige hverdagsliv. Det gør festivalen med horisontudvidende koncerter, lydeksperimenter, performances og installationer af høj kvalitet fra både ind- og udland fra 8. - 14. maj. Selve koncertprogrammet åbner torsdag eftermiddag.

Af Agnete Seerup

‘Everybody can be present’ er en spektakulær real-life performance af den polske komponist og lydkunstner Jagoda Szmytka. Fra i dag den 8. maj indretter hun LYNfabrikkens udstillingsrum BOX som sin egen dagligstue, som i festivalperioden fra den 8. - 14. maj vil være hendes hjem - det sted, hun lever, arbejder og udfolder sit hverdagsliv som eksperimenterende kunstner og komponist. Imens kan forbipasserende følge med i og interagere med Jagoda Szmytkas hverdag, som er fuld af digitale medier, teatralsk musik og iscenesættelse.  

Torsdag går det for alvor løs

Den 11. maj går det herefter for alvor løs i den århusianske havneby, når Szmytkas installation suppleres med et stort program af koncerter, flere installationer og performances, talks, happenings, walks, receptioner og socialt samvær på tværs af aldre, nationaliteter og baggrunde.

Torsdagens helt store åbning byder blandt andet på den opmærksomhedskrævende byrumsperformance, ‘Sustained Effort’, som er skabt af komponist og lydkunstner Sandra Boss og billedkunstner og orgelbygger Ea Borre. Du kan opleve den på broen mellem Immervad og Frederiksgade kl. 15.00. Her kan du også stifte bekendtskab med den hollandske komponist og kunstner Zeno van den Broek og hans seneste installationsværk Panauditum, som tager udgangspunkt i og undersøger lydens rolle i det moderne overvågningssamfund. Zeno van den Broeks kompositioner, live performances og installationer kombinerer og syntetiserer det visuelle med det auditive. Værkerne tager ofte udgangspunkt i det enkelte sted og forstærker stedets eksisterende visuelle og akustiske kvaliteter. 

Læs SNYKs guide til SPOR festival 2017 her

Se hele programmet for SPOR Festival 2017 her


SPOR udforsker i år hverdagens fortryllelser under temaet EPIPHANY . SPOR festival 2017 vil erobre de rum, hvori hverdagslivet udspiller sig og kaste nyt lys over de mønstre og rutiner, som knytter sig til det daglige liv.

---

Foto øverst af Birgitta Muntendorf