DR

 • tir 9/12 2014
  DR UnderholdningsOrkestret lukker pr. 1. januar 2015. Kulturminister Marianne Jelved har i dag besluttet at underskrive public service-kontrakten med DR, og det omstridte orkester er ikke nævnt i kontrakten.
 • ons 3/12 2014
  I 2015 er det 150 år siden, Carl Nielsen blev født. Det fejres med en ny hjemmeside med lyd, fotos og gode historier dedikeret til én af Danmarks vigtigste komponister.
 • man 1/7 2013
  Sangeren og manageren Else Torp er udnævnt som ny korchef for DR VokalEnsemblet, DR KoncertKoret, DR PigeKoret og DR Korskolen, fortæller DR Ensembler.
 • ons 29/5 2013
  Hans Abrahamsens Dobbeltkoncert er Danmarks bidrag til dette års Rostrum, det internationale Komponist Grand Prix, som finder sted 28.-31. maj i Prag. Værkets særegne forening af utrolig skønhed og kompromisløs kompleksitet vakte opsigt ved uropførelsen for halvandet år siden i Operaen.
 • fre 5/4 2013
  ”Så nåede jeg til vejs ende med mit gigantprojekt: der er ikke nogen større opgave for en komponist end den at skrive et Requiem”, skrev John Frandsen, da han i november 2010 havde sat sidste dobbeltstreg i sit livs største musikværk. I aften 5. april 2013, over to et halvt år senere, vil 200 musikere og sangere gøre værket til halvanden times lyd i Koncerthuset.
 • ons 3/4 2013
  Komponisten John Frandsen sætter fredag den 5. april en milepæl i sin karriere, når DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKoret og DR PigeKoret sammen med sangsolisterne Sine Bundgaard, Andrea Pellegrini, Peter Lodahl og Teitur uropfører hans requiem i Koncerthuset.
 • tor 8/11 2012
  I aften kl. 18 kan man i Stockholm høre et af Nordens for tiden mest omtalte moderne, symfoniske værker. Det er Per Nørgårds ottende symfoni, som blev uropført i Helsinki for knap to måneder siden, og som i aften er hovedværket ved åbningskoncerten til den prominente Tonsättarfestival.
 • tor 26/7 2012
  Så kom Copenhagen Opera Festival i Aftenshowet (torsdag den 26. juli). Hør festivalleder Anders Beyer fortælle om operakunsten, der skal tilbage til folket. Se og hør tre smagsprøver på, hvordan det sker i Kongens Have i København.
 • tor 28/6 2012
  Igennem 19 år har Klaus Ib Jørgensen været chef for det danske musikforlag Edition S og været drivkraften i  forlagets eksplosive udviklingsproces fra det ærværdige Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik og til det nutidige og fremtidige gennemdigitaliserede forlag med det nye navn Edition S – Music  Sound Art.
 • man 21/5 2012
  Så er det Grand Prix tid. Ikke bare Eurovisions store medieshow, men også Det Internationale Komponist Grand Prix, ROSTRUM, som i år foregår 22.-25. maj i Stockholm. Danmark stiller med komponisten Thomas Agerfeldt Olesen og hans orkesterværk ’Der Wind bläset wo er will’.
 • tor 19/1 2012
  Til Natmusik i Christians Kirke 25. januar byder DR VokalEnsemblet og Michala Petri blandt andet på uropførelser af Peter Bruun og Sunleif Rasmussen. Koncerten præsenterer frugten af det første års samarbejde mellem blokfløjtenisten og koret, som med kombinationen er ved at skabe en helt ny storform i koncertrepertoiret.
 • tor 12/1 2012
  Norden er helt i front med nye, fantastiske koncertsale, mener engelske Gramophone. Koncerthuset i København, Operahuset i Oslo, Harpa i Reykjavik, Musiikitalo i Helsinki og Elbphilharmonie i Hamborg er med på musikmagasinets top 10 over de bedste og mest visionære koncertsale, der er bygget i det 21. århundrede.
 • ons 21/9 2011
  Når DR uddeler priser til den klassiske musik den 30. september, er der også en ’Lyt til Nyt’-kategori. Her konkurrerer tre udgivelser med henholdsvis Simon Steen-Andersen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Per Nørgård om æren og det gyldne trofæ. Fly fluks til dr.dk og stem på din favorit!
 • tir 30/8 2011
  Den klassiske komponist og organist Frederik Magle har komponeret symfonisk musik til og spiller orgel på hiphop-gruppen Suspekts nye album “Elektra”, der udkommer den 12. september 2011.
 • tir 30/8 2011
  ”Jeg tror på ny musik”, lyder det lovende fra Det Kongelige Teaters nye operachef Keith Warner. Han vil arbejde for nyt liv i den store opera på Holmen, hvor der skal være fokus på ”både noget meget nyt og radikalt og noget mere etableret”, fortæller han i et interview til Berlingske 26. august.
 • man 20/6 2011
  DR vil i fremtiden styrke indsatsen på musikområdet og ansætter til efteråret en ny kunstnerisk chef, som skal være samlende faktor på tværs af DR’s seks kor og orkestre.
 • tor 28/4 2011
  Den internationale elektronmusikfestival re-new digital arts festival spiller i København 17.-19. maj i DR's Koncerthus studie 2. Festivalen byder også på installationer hver dag mellem 10 og 18 på IT Universitetet i Ørestaden. Her inviterer arrangørerne samtidig til international konference under overskriften Interactive Media Arts Conference – The Unheard Avantgarde.
 • tor 28/4 2011
  En verdensberømt nordisk klangkunstner er i København. Det er den finske komponist Kaija Saariaho, som modtager dette års Léonie Sonnings Musikpris ved en festkoncert med DR SymfoniOrkestret i Koncerthuset torsdag den 5. maj 2011. Det bliver en uge i Saariahos tegn.
 • tir 26/4 2011
  Koncertsalen gløder af varme finske toner, når komponisten Kaija Saariaho 5. maj modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris og hyldes med en festkoncert. Det er Saariahos landsmand, dirigenten John Storgårds og DR SymfoniOrkestret, som opfører to af prismodtagerens stemningsmættede værker, sangcyklussen Adriana Songs og orkesterværket  Laterna Magica. I førstnævnte skal vi som solist høre den finske mezzosopran Lilli Paasikivi.
 • tor 24/3 2011
  Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og DR har lanceret "Vores Kunst", et stort kunst- og medieprojekt, der skal føre til skabelsen af tre nye kunstværker af høj kvalitet tre steder i Danmark.
 • ons 2/3 2011
  Avantgarden på kanten og ud over kanten af livet. Hør den prisbelønnede montage 'Eliten fra minefeltet' som optakt til IKK Festival 2011 *(Af)sløringer*, som sætter kultur på kant de næste par dage, bl.a. med optræden og artist talk med en af de navnkundige 60'eres originale avantgardister, Ilja Bergh.
 • man 28/2 2011
  De bornholmske akkordeonister Bjarke Mogensen og Rasmus Kjøller danner duoen MYTHOS, som søndag den 27. februar kunne udråbes som vinder af P2’s Kammermusikonkurrence med en 1. pris på 100.000 kr. Oven i hatten kunne MYTHOS inkassere en specialpris på 25.000 kr. sponsoreret af Dansk Komponist Forening, som blev givet for den bedste uropførelse af et nyt dansk værk, ”Tango for Two” af Jesper Koch.
 • fre 14/1 2011
  Den amerikanske violin-komet Hilary Hahn har bedt 27 komponister fra hele verden skrive hver deres ekstranummer til hende, skriver bloggen violinist.com. Blandt dem er den symfoniaktuelle dansk-tyske Søren Nils Eichberg og en række andre unge komponister, men også koryfæer som Penderecki, Rautavaara og Turnage.
 • tir 11/1 2011
  Alban Bergs tolvtonemusik er generelt mere berygtet end elsket, men hans Violinkoncert er simpelthen gribende smuk. Det er et af 1900-tallets hovedværker, der med sin længselsfuldhed når langt ind i lytterens hjertekule. Den lettiske stjerneviolinist Gidon Kremer er solist i Alban Bergs violinkoncert ved Torsdagskoncerten med DR Symfoniorkestret 20. januar.