cd

 • tir 13/1 2015
  Else Marie Pade har i mere end 60 år beriget elektronisk musik med nye bølger. Nu er syv af hendes elektroniske værker fra tiden 1958-1995 tilgængelige på CD og Vinyl.
 • tir 18/6 2013
  Onsdag den 19. juni er der en helt speciel releasekoncert i Huset i Rådhusstræde i det indre København. Det er komponisten Morten Olsen, som med sit nye album 'Be My Quiet Friend’ søger tilbage til sine egne rødder som fusionsmusiker og forener fri og improvisation med ekstremt detaljeret klipning og redigering.
 • ons 25/7 2012
  Per Nørgård, Arne Nordheim og Kaija Saariaho på ny cd- og vinyludgivelse. Tre af Nordens betydeligste nutidige komponister er samlet på denne nye udgivelse fra cellisten Jakob Kullberg. Vinyludgaven har som særlig feature Per Nørgård som solist med et af hans klaverstykker.
 • tir 24/7 2012
  Amerikanske Bridge Records er klar med ny udgivelse i rækken med musik af Poul Ruders. ”Music of Poul Ruders, Vol. 8” indeholder tre store orkesterværker af den internationalt berømte danske komponist.
 • tor 2/2 2012
  Med 10 koncerter på programmet er Valby Vinter Jazz klar til at præsentere en af weekendens helt store musikoplevelser. En markant komponist og musiker gennem 50 år, Anders Koppel, skal fejres, og til den anledning er der sammensat et særtilbud til SNYK’s læsere.
 • ons 25/1 2012
  I december 2011 fortalte vi den dramatiske historie om Poul Ruders’ 4. symfoni ”An Organ Symphony” og dens britiske førsteopførelse i Birmingham. Nu er værket udkommet på cd som den syvende i rækken af Ruders-udgivelser fra det amerikanske label Bridge Records. Cd’en indeholder foruden orgelsymfonien også helt nye orgel- og kammermusikværker, spillet af organisten Nicholas Wearne, medlemmer af Athelas Sinfonietta og soloakkordeonisten Frode Andersen.
 • tor 19/1 2012
  Til februar udkommer en ny cd med ikke tidligere indspillet akkordeonmusik af Hans Abrahamsen, Hanne Ørvad, Louis Aguirres, Vagn Holmboe, Mogens Christensen og Erik Højsgaard.
 • tor 19/1 2012
  Til Natmusik i Christians Kirke 25. januar byder DR VokalEnsemblet og Michala Petri blandt andet på uropførelser af Peter Bruun og Sunleif Rasmussen. Koncerten præsenterer frugten af det første års samarbejde mellem blokfløjtenisten og koret, som med kombinationen er ved at skabe en helt ny storform i koncertrepertoiret.
 • tir 20/12 2011
  "En ny cd med musik af vores store komponist Bent Sørensen, som vel i den brede offentlighed er så godt som ikke eksisterende". Således lakonisk, ironisk introduceret af udgiverne er et ganske vægtigt kammermusikalsk portræt af en af de seneste par årtiers dominerende danske komponister i november 2011 landet på butikshylderne. Bag udgivelsen står produktionsselskabet finkultur.dk, der slår til lyd for, at den store kunst skal kræve sin tid, og den skal leve længe.
 • tor 8/12 2011
  Ars Nova Copenhagens dirigent Paul Hillier er nomineret til en GRAMMY i kategorien Best Choral Performance for ensemblets indspilning af Pelle Gudmundsen-Holmgreens kormusik The Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen.
 • fre 12/8 2011
  Suså Festival slår den 2., 3. og 4. september dørene op for den nittende festival for ny kompositionsmusik. Festivalen foregår på Grønnegades Kaserne KULTURCENTER Næstved og løber over tre dage under overskriften Tre sensommerdage med ny musik.
 • tor 19/5 2011
  Impro-jazzensemblet SPRING går på deres 2. udgivelse SLIDES i kødet på de fem komponister Jexper Holmen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Simon Christensen, Jeppe Just Christensen og Peter Bruun.
 • tor 19/5 2011
  Den australskfødte pianist Tonya Lemoh er dykket ned i Københavns Musikvidenskabelige Instituts nodesamling og har fundet en række klaverværker af komponisten Svend Erik Tarp. Frem af mørket kom en lyslevende og sprudlende musikalsk klangverden, som verden nu kan lytte til i Tonya Lemohs cd-udgivelse fra Dacapo Records.
 • tor 10/3 2011
  De fire ellers sjældent under et nævnte herrer Gunnar Berg, Ib Nørholm, Anders Nordentoft og Nicolai Worsaae er sammen på en ny CD med værker fra den sart spirende, eksklusive og dog inkluderende modernisme i dansk musik.
 • ons 2/2 2011
  Da William Blakes i januar tog en uge til Sverige for at indspille deres næste album, var det med en klassisk sats fra komponisten Anders Brødsgaard i bagagen, skriver Bandbase.dk.
 • tir 25/1 2011
  Den folkekære violinvirtuos Kim Sjøgren er selv på scenen som solist, når han sammen med Randers Kammerkorkester og dirigent David Riddell i aften uropfører sin egen violinkoncert for et publikum på 250 særligt indbudte gæster, skriver Børsen Kultur 25. januar.
 • fre 14/1 2011
  Komponisten Axel Borup-Jørgensen er 86 år, men det afholder ham ikke fra at fortsætte sin udsøgte karriere, der siden midten af 1940’erne har beriget den danske musikkultur en række kunstværker af international klasse. En ny CD med guitarmusik af Borup-Jørgensen giver et fornemt, følsomt portræt af komponisten, der selv har et nært forhold til det sprøde instrument.
 • man 10/1 2011
  Det knitrer, knager, kratter og krydrer øregangen, når Simon Steen-Andersens musik er i luften. Et nyt album fra den overraskende komponist kommer på gaden i januar 2011 og lokker med titlen Pretty Sound lytteren ind fem nysgerrige næroptagelser af seks musikere i subtilt solo- og samspil. Gå selv på opdagelse i albummet hos Dacapo Records.
 • man 20/12 2010
  Den danske komponist og orgelvirtuos Frederik Magle har netop udgivet en dobbelt-cd, som er dedikeret til det nye orgel i Jørlunde Kirke, et orgel som Magle selv har været klanglig medarkitekt til. Titelen er ’Like a Flame’, og de 23 kompositioner med navne som ’Origin’, ’Awakening’, ’Truth’ og ’Destiny’ fører med senromantisk drømmende patos lytteren ind i det nye orgels eventyrverden af klangmuligheder.
 • ons 1/12 2010
  Universets dybder og længder klinger med i nogle af efterårets markante CD udgivelser fra Dacapo Records. Jexper Holmens ’Oort Cloud’ og Anders Brødsgaards ’Galaxy’, begge monumentale ensatsede værker af godt 40 minutters længde, lægger navn til to af de aktuelle udgivelser.
 • tir 10/8 2010
  11. august får Rued Langgaards visionære storværk Sfærernes Musik sin engelske førsteopførelse - med næsten et århundredes forsinkelse. Det skriver Dacapo Records, som står bag lanceringen af værket på cd i forbindelse med koncerten.
 • fre 4/6 2010
  Billedkunstner Rosa Marie Frang og lydkunstner Astrid Lomholt udstiller store fotocollager og fire lydinstallationer. Afsættet er en performance og efter udstillingen bliver lyddimensionen af udstillingen gemt på en cd. 4. juni kl. 15.00 - 17.30 på Thorasminde Udstillingerne, Gladsaxe.
 • tor 3/6 2010
  Oplev musikken fra PACE Percussion Trio & Thomas Agergaards længe ventede cd/dvd. Minikoncert med PACE Percussion Trio & Thomas Agergaard Fredag den 11. juni kl. 22.15 i Teater Republique.
 • tir 2/2 2010
  De to danske vokalensembler Theatre of Voices og Ars Nova Copenhagen, som begge arbejder under ledelse af dirigenten Paul Hillier, modtog i nat en af de største anerkendelser i musikverdenen. De vandt en Grammy for CD’en The Little Match Girl Passion, en musikalsk tour de force i H.C. Andersen.