udgivelse

 • man 10/8 2015
  Tirsdag d. 11 august udkommer komponisten Martin Lohses værker for accordion under titlen 'Mobile'. Udgivelsen er skabt i samarbejde med og fremført af accordeonisten Bjarke Mogensen. Den Nye Sal på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er rammen om fejringen af udgivelsen og en lille koncert.
 • fre 29/5 2015
  Ny udgivelse fejrer den prisvindende og alsidige komponist Timothy Baxter, som fyldte 80 år den 24. maj. CD’en indeholder kammermusik og sange indspillet af nogle af de dygtigste kunstnere fra Danmark og udlandet.
 • man 4/5 2015
  Lydkunstner og komponist Sandra Boss udgiver LP med lydcollager og kompositioner skabt ud fra optagelser af gamle og uddøde lydmedier.
 • tir 5/2 2013
  Skal du være med i en udgivelse, der dokumenterer den danske lydkunst-scene anno 2013? Organisationen MONOblaster arbejder i øjeblikket på at samle materiale til at udgive en opsamling af dansk lydkunst, som den udspiller og udvikler sig netop nu.
 • ons 25/7 2012
  Per Nørgård, Arne Nordheim og Kaija Saariaho på ny cd- og vinyludgivelse. Tre af Nordens betydeligste nutidige komponister er samlet på denne nye udgivelse fra cellisten Jakob Kullberg. Vinyludgaven har som særlig feature Per Nørgård som solist med et af hans klaverstykker.
 • tir 24/7 2012
  Amerikanske Bridge Records er klar med ny udgivelse i rækken med musik af Poul Ruders. ”Music of Poul Ruders, Vol. 8” indeholder tre store orkesterværker af den internationalt berømte danske komponist.
 • ons 25/1 2012
  I december 2011 fortalte vi den dramatiske historie om Poul Ruders’ 4. symfoni ”An Organ Symphony” og dens britiske førsteopførelse i Birmingham. Nu er værket udkommet på cd som den syvende i rækken af Ruders-udgivelser fra det amerikanske label Bridge Records. Cd’en indeholder foruden orgelsymfonien også helt nye orgel- og kammermusikværker, spillet af organisten Nicholas Wearne, medlemmer af Athelas Sinfonietta og soloakkordeonisten Frode Andersen.
 • tor 19/1 2012
  Til februar udkommer en ny cd med ikke tidligere indspillet akkordeonmusik af Hans Abrahamsen, Hanne Ørvad, Louis Aguirres, Vagn Holmboe, Mogens Christensen og Erik Højsgaard.
 • tir 20/12 2011
  "En ny cd med musik af vores store komponist Bent Sørensen, som vel i den brede offentlighed er så godt som ikke eksisterende". Således lakonisk, ironisk introduceret af udgiverne er et ganske vægtigt kammermusikalsk portræt af en af de seneste par årtiers dominerende danske komponister i november 2011 landet på butikshylderne. Bag udgivelsen står produktionsselskabet finkultur.dk, der slår til lyd for, at den store kunst skal kræve sin tid, og den skal leve længe.
 • tor 10/11 2011
  Statens Kunstråds Musikudvalg indkalder for anden gang ansøgninger til en pulje til produktion og udgivelse af indspillet musik af høj kunstnerisk kvalitet. Puljen er denne gang på 2 mio. kr.
 • ons 6/7 2011
  Vagn Holmboe blev engang spurgt, hvordan han mente at adskille sig fra sine jævnaldrende kolleger. ”Med få ord kan det siges: Jeg er jyde”, svarede han. Vi ved, at jyden han er stærk og sej, men han kan bestemt også være lys og let. Ensemble Midtvests nye Holmboe-CD diverterer med både seriøs alvor og legende lethed til sommervarmens lyttere. Find den hos Dacapo Records.
 • tor 19/5 2011
  Impro-jazzensemblet SPRING går på deres 2. udgivelse SLIDES i kødet på de fem komponister Jexper Holmen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Simon Christensen, Jeppe Just Christensen og Peter Bruun.
 • tor 19/5 2011
  Den australskfødte pianist Tonya Lemoh er dykket ned i Københavns Musikvidenskabelige Instituts nodesamling og har fundet en række klaverværker af komponisten Svend Erik Tarp. Frem af mørket kom en lyslevende og sprudlende musikalsk klangverden, som verden nu kan lytte til i Tonya Lemohs cd-udgivelse fra Dacapo Records.
 • tir 10/5 2011
  Afdemokratisering, topstyring, nedskæringer, underfinansiering, markedsgørelse, fagligt uerfarne og irrelevante effektiviseringskrav, angreb på den kunstneriske frihed. Og listen fortsætter længe endnu.
 • tor 28/4 2011
  Komponisten, forfatteren og musikfilosoffen Karlaage Rasmussen har skrevet en ny bog om musikken i det tyvende århundrede.
 • tor 10/3 2011
  De fire ellers sjældent under et nævnte herrer Gunnar Berg, Ib Nørholm, Anders Nordentoft og Nicolai Worsaae er sammen på en ny CD med værker fra den sart spirende, eksklusive og dog inkluderende modernisme i dansk musik.
 • tor 24/2 2011
  Edition·S er det nye navn på forlaget med speciale i udgivelse af ny dansk kunstmusik, som før hed Edition SAMFUNDET. Bag det nye navn står en ny identitet, som både kan ses og prøves på forlagets nye website. Vi bringer også en ganske særlig kommentar.
 • tir 25/1 2011
  Den folkekære violinvirtuos Kim Sjøgren er selv på scenen som solist, når han sammen med Randers Kammerkorkester og dirigent David Riddell i aften uropfører sin egen violinkoncert for et publikum på 250 særligt indbudte gæster, skriver Børsen Kultur 25. januar.
 • fre 14/1 2011
  Komponisten Axel Borup-Jørgensen er 86 år, men det afholder ham ikke fra at fortsætte sin udsøgte karriere, der siden midten af 1940’erne har beriget den danske musikkultur en række kunstværker af international klasse. En ny CD med guitarmusik af Borup-Jørgensen giver et fornemt, følsomt portræt af komponisten, der selv har et nært forhold til det sprøde instrument.
 • man 10/1 2011
  Det knitrer, knager, kratter og krydrer øregangen, når Simon Steen-Andersens musik er i luften. Et nyt album fra den overraskende komponist kommer på gaden i januar 2011 og lokker med titlen Pretty Sound lytteren ind fem nysgerrige næroptagelser af seks musikere i subtilt solo- og samspil. Gå selv på opdagelse i albummet hos Dacapo Records.
 • man 20/12 2010
  Den danske komponist og orgelvirtuos Frederik Magle har netop udgivet en dobbelt-cd, som er dedikeret til det nye orgel i Jørlunde Kirke, et orgel som Magle selv har været klanglig medarkitekt til. Titelen er ’Like a Flame’, og de 23 kompositioner med navne som ’Origin’, ’Awakening’, ’Truth’ og ’Destiny’ fører med senromantisk drømmende patos lytteren ind i det nye orgels eventyrverden af klangmuligheder.
 • tor 2/12 2010
  To af Danmarks professionelle vokalensembler har i november udgivet CD’er med ny dansk kormusik. Ars Nova Copenhagen med ’The Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen’ og DR VokalEnsemblet med ’Solhymne – Værker for a cappella kor’. Begge CD'er er udgivet hos Dacapo Records.
 • ons 1/12 2010
  Universets dybder og længder klinger med i nogle af efterårets markante CD udgivelser fra Dacapo Records. Jexper Holmens ’Oort Cloud’ og Anders Brødsgaards ’Galaxy’, begge monumentale ensatsede værker af godt 40 minutters længde, lægger navn til to af de aktuelle udgivelser.
 • tor 25/11 2010
  Jexper Holmen komponerede i 2008 et storladent elegisk lydepos om et døende solsystem, og han kaldte værket Oort Cloud. Nu udkommer Oort Cloud på CD hos Dacapo Records sammen med Martin Stig Andersens elektroniske komposition Cosmogyral Echo fra 2010, som er en frit fabuleret efter- eller genklang af Oort Cloud.