Siden Léonie Sonnings Musikpris blev uddelt for første gang i 1959 har prominente folk som Igor Stravinsky, Benjamin Britten, György Ligeti og Per Nørgard modtaget prisen.

Med i rækken hører nu Hans Abrahamsen, der ved afsløringen på et pressemøde i tirsdags udtalte: ”Jeg er beæret og rystet i min grundvold… Det virker helt uvirkeligt, når jeg ser på de musikere der står på listen.” (kilde: dr.dk)

International hæder

Léonie Sonnings Musikpris bliver givet til en internationalt anerkendt komponist, dirigent eller musiker, og Abrahamsen har netop også markeret sig stærkt i udlandet de seneste år. 

I 2016 modtog han, som den første dansker nogensinde, Grawemeyer Award in Music Composition, en af de absolut største priser for ny musik på verdensplan. Prisen modtog Abrahamsen for 'Let Me Tell You', et værk der blandt andet også modtog Nordisk Råds Musikpris samme år.

Koncert og prisoverrækkelse

Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris den 26. april 2019 ved en koncert i DR Koncerthuset. Priskoncerten er bliver kulminationen på en mini-festival med Abrahamsens musik, som vil finde sted i København og Aarhus. Som en del af musikprisen vil Abrahamsen modtage 100.000 euro.