Koncerter til Danmark er et nyt koncert-projekt under Snyk, som har til formål at styrke musiklivet efter nedlukningen. Snyk har en fælles mission med landets andre genreorganisationer om at bringe den danske musik tilbage i den kollektive bevidsthed hos publikum og samarbejdspartnere i Danmark og resten af verden.

Projektet realiseres af Snyk i samarbejde med produktionskollektivet, Indgreb. Indgreb står bl.a. bag koncertinitiativet “Musik til København”, som under corona-nedlukningen har parret utallige kunstneres musik med minikoncerter i de københavnske baggårde. Sammen har vi videreudviklet projektet til et nationalt format og giver udvalgte kunstnere mulighed for at optræde for nye publikummer rundt i Danmark. 

Ansøgningsproces:

Udfyld følgende skema: ANSØGNINGSSKEMA

Deadline for ansøgning er 9. august 2021. Koncerterne kommer til at finde sted fra september til december 2021

Et projekt, band eller ensemble må max bestå af 3 personer. Konceptet skal være enkelt og fleksibelt i sin udformning og med et minimum af krav til teknisk produktion. Vi ser også meget gerne at du/I selv har kontakter til nye netværk og steder at spille musik, som adskiller sig fra de vante venues og rammer en utraditionel målgrupper for din/jeres musik.  

Bliver dit projekt, band eller ensemble udvalgt, får du/i mulighed for at spille en eller flere små koncerter på spændende og anderledes venues, udendørs eller indendørs. Spillested og tid koordineres med dig, og Snyk dækker tarifmæssigt honorar med op til tre medvirkende. Snyk yder desuden et honorar på DKK 3000 pr. optrædende musiker samt et fast diættillæg på DKK 1000 til dækning af transport og forplejning.

Hvor kommer pengene fra?

Som konsekvens af covid-19 fik genreorganisationerne færre ansøgninger til deres internationale transportstøtteordninger end normalt. Efter aftale med Statens Kunstfond er midlerne i stedet kanaliseret over i seks skræddersyede open calls, der udsendes hen over sommeren - Koncerter til Danmark er et af disse seks.  

Genreorganisationerne vil desuden bruge et sammenligneligt ansøgningsskema til projekternes open calls for at indsamle ensartet data på tværs af musiklivet.