Residenciet 'Paris calling' er en del af den nye strategi for klassisk musik, som Snyk har implenteret siden januar 2021, hvor genreområdet blev en del af Snyks virkefelt.

Residenciet sker i samarbejde med Institut Francais de Copenhague og Cité Internationale des Arts i Paris og supplerer det residency-tilbud, som Snyk siden juni 2021 har udbudt i London.

Således ønsker vi at understøtte de klassiske aktørers internationale ambitioner samt medvirke til at øge deres kompetencer.

 

Cité Internationale des Arts – det perfekte udgangspunkt 

Det klassiske musikliv i Paris er kendetegnet af flere store orkestre, mange hyppige gæstespil fra hele verden og en filharmonisk koncertsal-succes fra 2016, bygget af arkitekten Jean Nouvel, som også står bag DR's koncertsal i København.

Der er et levende musikliv, der ofte udspringer fra Pariserkonservatoriet samt de mange andre musikkonservatorier, der uddanner både franske og udenlandske klassiske musikere.

Cité Internationale des Arts, som ligger med udsigt til Seinen og tæt på Notre Dame domkirken, blev indviet i 1965 som et moderne atelier-fællesskab for kunstnere fra hele verden.

Stedet er et perfekt udgangspunkt for den kunstner, som har et ærinde på Paris-scenen, som vil netværke og som gerne vil lære miljøet bedre at kende.

 

Søg nu og få et residency ophold i Paris 

For at kunne ansøge, skal man være professionel, klassisk musiker med et projekt, der relaterer sig til Paris.

Hvor: Institut Francais tilbyder ophold i individuel lejlighed i Cité Internationale des Arts i Marais-kvarteret i Paris, og Snyk står for et månedligt legat på EUR 700 samt rejse og forsikring. 

Hvor længe: Opholdet har en varighed på 3 måneder og der udbydes to ophold

Hvornår: Residency-opholdene finder sted i perioden mellem april 2022 og april 2023.

Snyk opfordrer alle uanset køn, alder, etnicitet, lokalt tilhørsforhold, social baggrund, seksuel orientering, handicap og religiøst eller politisk ståsted til at søge.

 

Udvælgelsesproces

Selve udvælgelsen finder sted i Cité des Arts’ kunstfaglige udvalg. Udvalget er ledet af administrerende direktør for Institut français med deltagelse af eksperter fra Institut français, en repræsentant for det franske kulturelle netværk i udlandet, Det franske Udenrigsministerium, Det franske Kulturministerium, Nationalt Center for Visual Arts og Cité internationale des arts. 

Såfremt der kommer et meget stort antal ansøgninger, udfører Snyks musikfaglige udvalg en prækvalifikation.

 

Frist
Frist for ansøgninger er den 5. november 2021 kl. 12. 

 

Send din ansøgning via dette link